Groen en gezond de nazomer in? Regel ik voor je! Deze groene gnocchi is volledig vegetarisch; hij bevat mijn favo groene groenten en kruiden – sperzieboontjes, peterselie en rucola. Je maakt je eigen homemade pesto van de peterselie, rucola, knoflook, cashewnootjes, citroenrasp en parmeggiano en kookt er gnocchi en sperzieboontjes bij. Pijnboompitjes en extra parmezaan erover, en klaar. Easy peasy lemon squeezy! Een heerlijk doordeweeks gerechtje; binnen 20 minuten op tafel. Wat een goed begin van de meteorologische herfst! Yes!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 800 gr gnocchi
- 300 gr sperzieboontjes (ik had ze uit de diepvries)
- 100 ml olijfolie (da’s flink wat, check je voorraad!)
- 1 citroen
- 50 gr cashewnoten, ongezouten
- 50 gr parmeggiano, om te raspen
- flinke bos peterselie (ong. 50 gr)
- teentje knoflook
- handje rucola
- handje pijnboompitten
- staafmixer en vijzel
Bereiding
- Als je net als ik diepvriesboontjes gebruikt; spoel ze even af onder warm water en laat ze verder ontdooien in een kommetje warm water.
- Pel en pers het teentje knoflook in de kom van de staafmixer, en pureer de peterselie samen met een handje rucola en een flinke scheut olijfolie tot een gladde pesto.
- Maal de cashewnootjes fijn in een vijzel en voeg dit bij je pesto.
- Rasp de schil van je citroen en meng dit ook door je pesto.
- Rasp er vervolgens 50 gr parmeggiano bij, voeg nog een flinke scheut olijfolie toe en pureer het geheel door je pesto.
- Zet ondertussen een flinke pan water op met een flinke snuf zout. Kook de gnocchi en de boontjes samen 2-3 minuten – meestal komen de gnocchi bovendrijven zodra ze gaar zijn. Giet af en doe de gnocchi en boontjes terug in de pan.
- Schep je pesto voorzichtig door het gnocchi-bonenmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Schep de bordjes vol en schaaf nog een paar grote vlokken parmeggiano eroverheen. Wat pijnboompitjes erover en SMULLEN maar!
