Green goddess salade: gezond, vega en héél lekker!

Green goddess salade

Na een lang weekend Italië met véél pizza, pasta, vino en anders lekkers werd het tijd voor iets gezonds. Geïnspireerd op een salade die ik at bij Leon op Schiphol, maakte ik vanavond deze green goddess salade. Superdupervoedzaam, met allemaal lekkere groene groenten en kruiden. Beetje quinoa erbij en wat feta, en een simpele dressing van citroen en olijfolie maakt het af. Supersimpel, superhealthy, superlekker!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 100 gr quinoa
  • 50 gr babyspinazie
  • 1 kropje Romana-sla
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 100 gr broccoli-roosjes
  • 100 gr diepvriesdoperwtjes
  • 100 gr feta
  • pakje verse basilicum (à 20 gr)
  • pakje verse munt (à 20 gr)
  • zonnebloempitjes (gepeld)

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en spoel hem af met koud water in een zeef. Laat hem verder uitlekken.
  2. Kook de broccoli en de doperwtjes ongeveer 3 minuutjes, tot ze beetgaar zijn. Giet de groenten af en spoel ze ook na tot ze weer koud zijn. Doe ze in een grote, ondiepe kom.
  3. Snijd de komkommer en de avocado in blokjes van 1-2 cm voeg ze bij de groenten.
  4. Snijd de babyspinazie en de Romana-sla in groffe stukken en voeg ook die toe aan de salade.
  5. Schep de uitgelekte quinoa op de groenten en pers daar het sap van de citroen overheen (pas op voor pitjes!). Voeg daarnaast nog een flinke scheut olijfolie toe en roer het geheel goed door.
  6. Pluk de blaadjes van de munt en de basilicum en snijd ze in dunne reepjes. Roer ze door de salade.
  7. Verkruimel de feta over de salade, voeg een eetlepel zonnebloempitjes toe en maak de salade op smaak met peper en zout. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *