Green kiwi quinoa bowl: frisse kerriequinoa met spinazie, kiwi, limoen, kip, amandelen en avocado. Smullen!

Green kiwi quinoa bowl

Wel eens een gerechtje gemaakt met kiwi? Ik had er ook nog nooit aan gedacht! Deze groene smaakmaker leukt elke salade op in a heartbeat en geeft daarnaast superveel kleur. Ik ging helemaal los met de groene ingrediënten en maakte er een groen feestje in een bowl van. Frisse kiwi en limoen, kruidige kerriequinoa en hartige kip en amandelen. Smullen!

Ingrediënten (2 pers)

  • 2 groene kiwi’s
  • 200 gr gerookte kip
  • 200 gr quinoa
  • 100 gr verse (baby)spinazie
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 50 gr amandelen
  • kerriepoeder
  • bosje verse koriander

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en spoel hem in een zeef af met koud water. Laat terwijl je verdergaat uitlekken in de zeef.
  2. Bak de amandelen 3 minuten aan in een koekenpannetje, voeg een klontje boter en wat zout toe en bak nog eens 3 minuten. Zet ze daarna even apart.
  3. Schil de kiwi’s en snijd de kontjes eraf. Snij ze verder in dunne plakjes en leg ze apart.
  4. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en snij hem in plakjes.
  5. Snij de gerookte kip in dunne plakjes.
  6. Snij de limoen in kwartjes.
  7. Doe de quinoa in diepe kommen en breng hem op smaak met in totaal 1 eetlepel kerriepoeder en flink wat peper en zout.
  8. Verdeel de babyspinazie, de kip, de amandelen, de kiwi en de avocado over de quinoa en pers er een kwartje limoen overheen. Snipper er wat blaadje koriander overheen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *