Griekse salade: klassieker met tomaat, feta, zwarte olijf, rode ui, kappertjes en oregano. Meer heb je niet nodig voor een heerlijke salade!

Griekse salade

Deze week ben ik op vakantie in Spanje en kook ik natuurlijk niet zo veel als thuis. Maar toen mijn oog op de verse tomaten bij de groenteboer viel, moést ik ze wel kopen. Wauw, wat een kleur, wat een joekels! Deze tomaten riepen werkelijk om een lekkere Griekse salade (sorry lieve Spanjaarden!). Ik heb hem vanmiddag bij de lunch gegeten, maar als je wat pitabroodjes met frisse tzatziki erbij serveert, kan ‘ie ook prima als avondeten! Een ode aan de Spaanse tomaat.

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1 grote vleestomaat (in NL zou ik 2-3 trostomaten nemen)
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr feta
  • 100 gr zwarte olijven
  • 1/2 potje kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • oregano
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de tomaat of tomaten in blokjes van 1-1,5 cm. Doe in een grote kom.
  2. Snijd de halve komkommer in plakjes en dan in stukjes van 0,5-1 cm. Doe ze bij de tomaten.
  3. Snipper de sjalotjes zo fijn als je kunt en doe ze ook in de kom.
  4. Snijd de feta in blokjes van 0,5-1 cm en doe ze er ook bij.
  5. Doe het halve potje kappertjes bij het mengsel.
  6. Giet de olijven af en doe die ook in de kom.
  7. Strooi een flinke eetlepel oregano over de salade.
  8. Afmaken met een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Eventueel wat pitabroodjes erbij en SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *