Ik ben echt helemaal gek op curry’s. Deze groene variant is bijzonder smaakvol, met smaken als citroengras, limoen en koriander. Voor sommige ingrediënten moet je even langs de Toko. Maar het is het waard! Met dit recept zet je heel snel een echte Thaise topper op tafel.
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr witte rijst
- 250 gr kipfilet
- groene currypasta (ik gebruik altijd die van Koh Thai)
- 2 uien
- 400 gr (diepvries)sperzieboontjes
- 1 blikje kokosmelk (à 400 ml)
- 1 stengel citroengras (toko)
- 6 blaadjes limoenblad (toko)
- 1 limoen
- bosje koriander
- vissaus
- bruine basterdsuiker
- arachideolie
Bereiding
- Snijd de uien in kleine stukjes en verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Fruit de ui ongeveer een minuut aan met 2 eetlepels currypasta.
- Giet een koffiekopje water in de wok en voeg het blikje kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat de limoenblaadjes meekoken in de curry.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze bij de curry. Laat ze 10-15 meepruttelen.
- Zet een pan water op voor de rijst en kook die volgens de verpakking.
- Rasp de schil van de limoen boven de wok. Pak daarna de citroengrasstengel en rasp een stukje boven de wok, naar smaak. Roer beide schaafsels door de saus.
- Pers het sap van de limoen uit boven de wok en voeg 1 eetlepel vissaus en 2 theelepels bruine basterdsuiker toe. Roer goed door.
- Voeg de diepvriesboontjes toe en laat ongeveer 3 minuutjes meekoken (ik hou van knapperige boontjes, als je ze goed gaar wil moet je ze een paar minuten langer meekoken).
- Vis de limoenblaadjes uit de curry (het waren er 6 🙂 ).
- Snijd het bosje koriander in kleine stukjes.
- Maak de borden op; schep rijst op en bedek het met een paar flinke scheppen curry. Bestrooi met de koriander en SMULLEN maar!