Mijn extreme groente-cravings waren nog steeds niet over. Vandaag gingen mijn cravings over in een soort ‘groene fase’: ik maakte deze quinoabowl met alléén maar groene groenten! Superlekker, superhealthy en de beste remedie tegen het gure weer. Help je lijf gezond de herfst in: kom maar door met die vitamine groen!
Ingrediënten (2 pers)
- 200 gr gekleurde quinoa
- 200 gr broccoliroosjes (kleine broccoli)
- 100 gr snijbonen
- 200 gr diepvriesdoperwtjes
- 50 gr courgetti (kant-en-klaar of zelf geraspt)
- 100 gr feta
- 1 avocado
- 1 lente-uitje
- 3-4 takjes verse munt
- keukenmachine
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de verpakking en spoel het af in een zeef met koud water tot de quinoa weer afgekoeld is.
- Snijd de snijbonen in dunne reepjes en doe die met 100 gr van de doperwtjes en de broccoliroosjes in een pan ruim kokend water en kook dit 5 minuutjes. Afgieten in een zeef en ook deze groentemix afspoelen met koud water.
- Kook nog eens 100 gr doperwtjes 2-3 minuten in een pan ruim water en giet deze af.
- Doe deze 100 gr gekookte doperwtjes in de keukenmachine, samen met de feta, de avocado (zonder schil en pit) en de blaadjes van de takjes munt. Voeg een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Meng dit alles met de keukenmachine tot een gladde puree.
- Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes.
- Maak de kommen op; verdeel de gekookte groenten en de quinoa over de 2 kommen, bedek met het gepureerde groentemengsel en bestrooi het geheel met ringetjes lente-ui en courgettisliertjes. En SMULLEN maar!