Groene viscurry: de lekkerste groene curry met cashewnoten, koriander en een lekker stukje vis. Goed voor de variatie!

Groene viscurry

Een heerlijk kommetje kruidig comfort food: vanavond maakten we deze groene curry met kabeljauw. Eens een keer wat anders! Gek genoeg had ik deze zondag weinig zin om lang in de keuken te staan – en dat hoefde met deze snelle curry ook niet. Binnen 20 minuutjes klaar! 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200-300 gr kabeljauw (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • 200 gr snijbonen
  • 200 gr witte rijst (ik had basmatirijst)
  • 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
  • groene currypasta (ik had die van Koh Thai)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • flink bosje koriander
  • handvol cashewnoten

Bereiding

  1. Zet een pan ruim water op en kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd de snijbonen in reepjes van 0,5 cm.
  3. Neem een wok en bak hierin 2 eetlepels groene currypasta een minuutje op.
  4. Giet de kokosmelk erbij en roer tot de currypasta is opgenomen in de kokosmelk.
  5. Doe de snijbonen erbij en laat 10 minuten meekoken.
  6. Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van 1-2 cm, de limoen in kwarten en de koriander en lente-ui in kleine stukjes.
  7. Kook de kabeljauw 5-10 minuten mee in de curry.
  8. Kook de helft van de koriander en de lente-ui nog een minuutje mee; gebruik de rest als garnering.
  9. Schep de rijst in kommetjes en schep de curry erover. Verkruimel wat cashewnoten erover, strooi wat koriander en lente-ui over de kommen en serveer met 2 kwartjes limoen per kom (lekker erboven uitpersen) en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *