Een heerlijk kommetje kruidig comfort food: vanavond maakten we deze groene curry met kabeljauw. Eens een keer wat anders! Gek genoeg had ik deze zondag weinig zin om lang in de keuken te staan – en dat hoefde met deze snelle curry ook niet. Binnen 20 minuutjes klaar!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200-300 gr kabeljauw (vers of ontdooid uit de diepvries)
- 200 gr snijbonen
- 200 gr witte rijst (ik had basmatirijst)
- 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
- groene currypasta (ik had die van Koh Thai)
- 2 lente-uitjes
- 1 limoen
- flink bosje koriander
- handvol cashewnoten
Bereiding
- Zet een pan ruim water op en kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snijd de snijbonen in reepjes van 0,5 cm.
- Neem een wok en bak hierin 2 eetlepels groene currypasta een minuutje op.
- Giet de kokosmelk erbij en roer tot de currypasta is opgenomen in de kokosmelk.
- Doe de snijbonen erbij en laat 10 minuten meekoken.
- Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van 1-2 cm, de limoen in kwarten en de koriander en lente-ui in kleine stukjes.
- Kook de kabeljauw 5-10 minuten mee in de curry.
- Kook de helft van de koriander en de lente-ui nog een minuutje mee; gebruik de rest als garnering.
- Schep de rijst in kommetjes en schep de curry erover. Verkruimel wat cashewnoten erover, strooi wat koriander en lente-ui over de kommen en serveer met 2 kwartjes limoen per kom (lekker erboven uitpersen) en SMULLEN maar!