Hartige wentelteefjes

Eet je telkens maar hetzelfde voor de lunch tijdens het thuiswerken? Dan heb ik een topsuggestie voor je! We gaan namelijk wentelteefjes maken. En niet de zoete wentelteefjes die je kent van vroeger, met suiker en kaneel, nee: de hartige variant met kaas, serranoham en zoete tomaatjes uit de oven. Lékker joh! En je kan er dus ook nog eens supergoed oude boterhammen mee opmaken. Dit wordt je nieuwe favoriet voor tussen de middag!

Ingredienten (2-3 pers)

  • 6 plakken brood
  • 2 grote eieren
  • 150 ml melk
  • 50 gr geraspte parmeggiano
  • 50 gr geraspte jong belegen kaas
  • 6 plakken serranoham 
  • 150 gr zoete trostomaatjes
  • handje peterselie, gesnipperd
  • bakboter 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Leg de tomaatjes in een ondiepe ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Rooster ze in 15 min lekker zacht in de oven.
  3. Pak een diep bord. Breek de eitjes erin, voeg de melk, de geraspte kaassoorten en een beetje peterselie toe en meng alles goed door elkaar. Breng ook dit op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een flinke klont boter in een grote koekenpan. 
  5. Doop de boterhammen met beide kanten in je eimengsel en bak ze daarna om en om bruin in de koekenpan.
  6. Scheur de serranoham in stukjes en verdeel die over je wentelteefjes. Bestrooi ze met je restje peterselie.
  7. Serveer de wentelteefjes met de trostomaatjes en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *