Heb jij wel eens iets gemaakt met de beroemde ‘vergeten groente’ de pastinaak? Had ik ook nog nooit. Tot vandaag! In Engeland eten ze deze jongens rond deze tijd van het jaar erg veel (daar heten ze ‘parsnips’), maar in Nederland zie ik ze nog maar weinig op het menu. Zonde, want ze zijn heel lekker – zeker nu ze in het seizoen zijn! Ik bedacht er deze lekkere curry omheen. You’re gonna love this one!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr witte rijst
- 4 pastinaken
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 1 blikje kikkererwten (à 400 gr)
- 200 ml kokosmelk
- 200 gr granaatappelpitjes
- milde currypasta (ik gebruikte die van Patak)
- komijnpoeder
- bosje koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pastinaken met een dunschiller en snij de uiteinden eraf. Snij ze over de lengte in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olie en strooi er 3 theelepels komijnpoeder en flink wat versgemalen peper en zout en hussel het even lekker door elkaar. Bak ze 25 minuutjes af op 200 graden in de oven.
- Snijd de steeltjes van de koriander in kleine stukjes en snipper de rode ui.
- Verhit ondertussen flink wat olie in een wok en bak daarin de ui en de koriandersteeltjes 5-10 minuten op, tot ze lekker glazig zijn.
- Voeg 2-3 eetlepels currypasta toe en laat dat een minuutje meebakken.
- Zet tussendoor een pan ruim water op en kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe aan de wok en roer goed door. Laat dit ongeveer 10 minuutjes inkoken, tot je een wat dikkere saus hebt.
- Snij de korianderblaadjes in stukjes en de limoen in kwartjes.
- Pers het sap van een halve limoen bij de saus als hij bijna klaar is.
- Serveer de rijst met een laag saus, wat gebakken pastinaken, verse blaadjes koriander, een goede eetlepel granaatappelpitjes en een kwartje limoen. En SMULLEN maar!