Herfstpasta met fuet, venkel & hazelnoten

Nou jongens, er is nu officieel geen ontkennen meer aan: de herfst is begonnen. Altijd ff slikken voor mij, want ik HÁÁT die regen en vallende bladeren echt met een passie. Waar is m’n zon gebleven?! Nouja, ik heb mezelf maar eens lekker verwend met een herfstige pasta. Supersimpel! Met de smaken van fuet, venkel, rozemarijn en hazelnoten is het tóch nog een beetje genieten deze eerste herfstige dagen. Ik knapte er in ieder geval van op. Dikke tip!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 100-150 gr fuet
  • 200 gr pasta 
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 1 venkelknol
  • 50 gr hazelnoten (gepeld)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook 

Bereiding

  1. Zet een flinke pan water op en kook daarin de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
  2. Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakjes en doe hetzelfde met de fuet.
  3. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze in piepkleine stukjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een wok en pers hierbij de teen knoflook. Voeg ook de rozemarijn toe en laat dit een minuutje fruiten.
  5. Voeg de venkel en de fuet toe en bak dit 3-5 minuten op, tot de venkel zacht en glazig is geworden.
  6. Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de wok en laat dit zo 5 minuutjes op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verkruimel ondertussen de hazelnoten in een vijzel tot kleinere stukjes (theedoek en deegroller/hamer werkt ook!) en bak deze 3 minuutjes met een scheutje olie in een kleine koekenpan – tot ze mooi goudbruin en krokant zijn geworden.
  8. Schep de gekookte pasta door de saus en laat even meeverwarmen.
  9. Verdeel de pasta over de bordjes en maak het af met de hazelnootkruimels. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *