Herfstsalade met zoete aardappel frietjes

Zo zeg, de herfst is nu wel echt begonnen. Ik heb vandaag officieel de verwarming voor het eerst aan gedaan! Brrr. Maar afscheid nemen van die fijne zomerse salades, dat kan ik nog maar moeilijk. De oplossing? Een lekkere salade maken vol herfstige ingrediënten natuurlijk! Kruidige gebakken zoete aardappel, pecannoten, spekjes, rozijntjes.. en geen zorgen: deze salade kan je gewoon lauwwarm opeten! Niks geen kouds aan 🙂

Ingrediënten (2 pers)

  • 400 gr zoete aardappel frietjes (of snijd zelf lange frieten van 2 grote zoete aardappels)
  • 100 gr feta
  • 100 gr pecannoten
  • 125 gr spekblokjes
  • 50 gr rozijntjes
  • 150 gr rucolamelange
  • kaneel
  • komijnpoeder
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakblik en verspreid daar de zoete aardappel frietjes over. Besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en doe er een halve eetlepel kaneel en een halve eetlepel komijn overheen; goed door elkaar mengen met je handen. Bak de frieten 30-40 minuten af op 200 graden.
  3. Leg ondertussen de rucolamelange in een flinke kom.
  4. Laat de rozijntjes 10-15 minuten wellen in heet water.
  5. Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze goudbruin zijn, schep ze uit de pan en zet ze apart.
  6. Bak in het vet van het spek de pecannoten in een paar minuutjes goudbruin.
  7. Snijd de feta in blokjes en verdeel die over de sla.
  8. Voeg ook de spekjes en de uitgelekte gewelde rozijntjes vast toe aan de salade.
  9. De zoete aardappel frietjes kunnen zó uit de oven de salade in; meng het even goed door elkaar voor een lauwwarme salade.
  10. Bedek met de pecannootjes en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *