Homemade groene pesto (pesto genovese): pesto uit een potje? Nooit weer als je hem eens zelf hebt gemaakt!

Homemade groene pesto (pesto genovese)

Pesto uit een potje is doorgaans prima, maar soms… sóms moet je het gewoon zelf maken. From scratch! Met name ideaal als je basilicumplantje uit de kluiten gewassen is en wel wat bijgesnoeid kan worden. Brood erbij en je hebt een ontzettend lekker hapje!

Ingrediënten (hapje 2-3 pers)

  • ong. 20 blaadjes basilicum
  • grof zeezout
  • teentje knoflook
  • parmeggiano, blokje 2 x 2 cm
  • evt. pecorino, blokje 2 x 2 cm
  • pijnboompitjes
  • olijfolie, extra vergine
  • brood
  • vijzel

Bereiding

  1. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Doe een theelepeltje grof zeezout (ongemalen dus) in de vijzel en maal dit samen met de knoflook.
  3. Doe de basilicumblaadjes erbij; telkens zoveel toevoegen als je makkelijk in het geheel kan vermengen tot pulp.
  4. Als je alle basilicumblaadjes erbij hebt gedaan, vijzel je door tot je een frisgroene massa hebt.
  5. Voeg twee theelepels pijnboompitten toe en maal die met de vijzel door het mengsel.
  6. Rasp een blokje parmeggiano van ongeveer 2 x 2 cm in de vijzel en stamp dit ook door het mengseltje. Het is het allerlekkerst als je een zelfde stukje pecorino hebt en dit op dezelfde manier toevoegt.
  7. Doe een klein beetje olijfolie bij het mengsel en stamp het mengsel stevig door. Voeg toe tot jij vindt dat het romig genoeg is.
  8. Proef: genoeg kaas, genoeg pijnboompitten, genoeg olijfolie? Dit is de tijd om te finetunen: maak de pesto naar jouw smaak!
  9. Brood erbij, dippen in de pesto; SMULLEN maar!

2 thoughts on “Homemade groene pesto (pesto genovese)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *