Zoals jullie weten ben ik helemaal verslingerd aan curry’s. Zó veel smaak, en supergezond! Dahl is een vegetarische curry met rode linzen, die je heel snel klaarmaakt. Ik maakte vanavond een goedgevulde variant met flespompoen en spinazie. Naanbroodje erbij en wat frisse yoghurt en komkommer, en smullen maar! Dit moet je echt eens proberen 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr rode linzen
- 1/2 flespompoen
- 100 gr babyspinazie
- 1 blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 klein blikje kikkererwten (à 65 gr)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 5 cm gemberwortel, om te raspen
- 1/2 rode peper
- garam masala
- kurkuma
- komijnpoeder
- mosterdzaad
- bosje koriander
- wat yoghurt, voor erbij
- 1/2 komkommer, voor erbij
- 2 naanbroodjes, om af te bakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de halve flespompoen en haal de pitten en zaadlijsten eruit. Snij hem in blokjes van 1-2 cm.
- Zet een pan ruim water op en kook daarin de rode linzen en blokjes pompoen in 10 minuten gaar. Giet ze af in een zeef.
- Snipper ondertussen de rode ui, rasp de gember, snij de rode peper in ringetjes, de komkommer in kleine blokjes en de koriandertakjes in kleine stukjes.
- Verhit wat olie in een wok en pers daarbij 2 teentjes knoflook. Voeg de rode ui, de gember en de rode peper toe en daarna een theelepel kurkuma, een theelepel komijn, een theelepel mosterdzaad en 2 theelepels garam masala. Roer goed door en bak mee tot de ui glazig ziet.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe, roer goed door laat dit 2 minuutjes sudderen.
- Bak de naanbroodjes 3-4 minuutjes af in de oven op 180 graden.
- Schep de linzen en pompoenblokjes door de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout.
- Doe telkens een hand spinazie bij het mengsel en roer het door tot het door de dahl slinkt.
- Spoel de kikkererwten even af en leg ze apart.
- Maak de bordjes op; begin met de dahl en bestrooi die met een handje kikkererwten. Sprenkel wat yoghurt over de dahl. Serveer met de komkommer, wat koriander en vers afgebakken naanbroodjes. En SMULLEN maar!