Jambalaya met kip & chorizo: een rijstgerecht uit de keuken van Louisiana. Ontdek de power van cajunkruiden in deze lekkere one pot meal!

Jambalaya met kip & chorizo

Gister waren de vriendinnetjes bij mij en aten we met z’n vieren. En je vriendinnen zet je natuurlijk niet zomaar wat voor! Het werd jambalaya, een creoolse rijstschotel uit de zuidelijke staten van Amerika. Met lekker veel groente, want daar zijn we allemaal gek op. Met kip, chorizo en cajunkruiden als smaakmakers werd het een bijzonder lekker hapje eten! Véél beter dan het wereldgerecht, al zeg ik het zelf 🙂

Ingrediënten (4 pers)

  • 450 gr kip
  • 150 gr chorizo
  • 1 pak gele rijst (à 325 gr)
  • paprikamix van 3 paprika’s: rood, geel en oranje
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 sperzieboontjes (diepvries)
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • cajunkruiden
  • bosje peterselie

Bereiding

  1. Zet een pan water op het vuur en kook daarin de gele rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snij de bleekselderij en de ui in dunne reepjes en de paprika’s in blokjes.
  3. Snij de kip in blokjes en de chorizo in plakjes en dan in kwartjes.
  4. Verhit wat olie in een wok en bak daarin de kip gaar.
  5. Voeg de chorizo, de ui, de bleekselderij en de paprika toe en wok dit 5 minuten mee.
  6. Voeg een eetlepel cajunkruiden toe aan de wok.
  7. Voeg het blikje tomatenblokjes toe en direct daarna de sperzieboontjes; laat dit zo nog 5 minuutjes pruttelen.
  8. Voeg de gekookte rijst toe aan de wok; laat een minuutje meeverwarmen en breng op smaak met peper en zout.
  9. Maak de borden op en strooi er wat gesnipperde peterselie over. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *