Japanse ramen: de lekkerste noedelsoep uit het verre Oosten. Vol verse groenten en fijn op smaak door genoeg kruiden, gebakken kip en een eitje.

Japanse ramen

Grijs en guur weer vraagt bij mij altijd om soep. Lekker kruidige soep, waaraan je je even fijn kan opwarmen. Ik heb al veel Aziatische soepen gemaakt de laatste tijd, maar de Japanse variant, ramen, had ik nog niet gemaakt. Tot gister! En jongens, wat was het weer smullen. Noodles, gebakken kip, knapperige groente, sojasaus in een kruidige bouillon, eitje erbij.. Yum! Wanneer ga jij ‘m maken? Het weer leent zich er prima voor!

Ingrediënten (2 pers)

  • 150 gr platte rijstnoedels
  • 1 grote kipfilet (ong. 100-150 gr)
  • 100 gr peultjes
  • 1 winterwortel
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 vel nori (zeewier)
  • 1 ei
  • 2 lente-uitjes
  • groentebouillon
  • runderbouillon
  • vissaus
  • sojasaus

Bereiding

  1. Zet de waterkoker aan met 1,5 liter water.
  2. Zet een flinke wok op het vuur en verhit er wat olie in.
  3. Snipper de bleekselderij, de geschilde gemberwortel en de rode peper, doe die in de pan en pers er twee teentjes knoflook bij. Wok dit 2 minuutjes.
  4. Blus het af met het kokende water en voeg twee blokjes groentebouillon toe en één blokje runderbouillon (ieder blokje maakte bij mij 0,5 l bouillon). Voeg daarna nog twee eetlepels sojasaus en een eetlepel vissaus toe.
  5. Snijd de winterpeen in kleine lucifers en de lente-ui in ringetjes.
  6. Knip de nori in reepjes en vervolgens in kleine snippers.
  7. Zet een steelpannetje water op en kook daarin het ei nét hard. Vijf minuten koken was bij mij perfect. Pel het ei en leg het apart.
  8. Bak de kipfilet in 5-10 minuten gaar in een koekenpan. Giet er direct in het begin een eetlepel sojasaus overheen, zodat hij daar een beetje in kan smoren.
  9. Kook de noodles volgens de verpakking gaar in de bouillon.
  10. Voeg de laatste 3 minuten ook de peultjes en de wortelstukjes toe.
  11. Verdeel de ramen over diepe kommen. Bestrooi met lente-ui, nori en beleg vervolgens met dungesneden plakken kipfilet en een half ei ieders. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *