Kerrie-couscoussalade: deze frisse salade is goed gevuld, maar smaakt lekker kruidig door de kerrie en fris door de munt en granaatappelpitjes.

Kerrie-couscoussalade

Ik had vandaag zin in couscous. En niet zomaar couscous, couscous met een twist! Ik maakte er een salade van met kerrie, tuinboontjes, doperwtjes en munt. Zoute spekjes erbij en zoete granaatappelpitjes en het is helemaal af! Fijn, simpel receptje voor op het balkon tijdens de laatste zomeravonden 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr couscous
  • 200 gr tuinbonen
  • 200 gr doperwtjes
  • 125 gr spekblokjes
  • 5-8 takjes munt
  • bakje granaatappelpitjes (à 120 gr)
  • handvol walnoten (gepeld)
  • kerrie
  • kurkuma

Bereiding

  1. Kook de tuinboontjes 2-3 minuutjes in ruim water. Giet ze af, spoel ze af met flink koud water en dop ze door het buitenste vliesje eraf te halen (ik vind dit echt een heerlijk hersenloos klusje 🙂 )
  2. Bereid de couscous volgens de verpakking en spoel het daarna af met koud water in een zeef. Goed laten uitlekken.
  3. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Doe de couscous in een grote kom en voeg een theelepel zout, een eetlepel kerrie en een eetlepel kurkuma toe. Roer goed door, zodat de couscous een mooie gele kleur krijgt.
  5. Doe de spekjes en de tuinboontjes bij de couscous.
  6. Zet water op voor de doperwtjes en kook ze 2 minuutjes; giet af, spoel ze na met koud water en doe ze bij de couscous.
  7. Snijd de walnoten en de blaadjes munt in stukken en doe dit ook bij de couscous.
  8. Voeg tot slot de granaatappelpitjes toe aan het mengsel. Opscheppen en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *