Kerrie ovenschotel

Brrr! Ik word maar niet meer warm. Niet omdat het nou echt zo winters koud is, maar die wínd! Dan grijp ik toch snel naar de winterse gerechtjes: stamppotten, stoofschotels, alles om het maar warm te krijgen. Dit keer moest ik denken aan een ovenschotel die we vroeger vaak aten – zo’n pakje-zakje met gehakt, prei, aardappel en kerrie. Zo lekker! Dat moet natuurlijk ook zonder pakjes en zakjes kunnen, dacht ik. En wat denk je: gelukt! Zeven ingrediënten gecombineerd tot een nostalgisch smulfestijn. Su-per-simpel en net zo lekker als vroeger. You gotta try this!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 450 gr verse aardappelpuree (uit een pakje of zelf gestampt kan natuurlijk ook)
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gr broccoliroosjes
  • 1 prei
  • 100 ml slagroom
  • handje milde geraspte kaas
  • kerriepoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bak het gehakt rul in een wok.
  • Snij de prei in ringetjes en voeg dit samen met de broccoliroosjes toe aan de wok; voeg een volle eetlepel kerriepoeder toe, breng op smaak met peper en zout en bak het samen 5 minuutjes aan op hoog vuur. Voeg tot slot 50 ml slagroom door en roer even goed door.
  • Verwarm de aardappelpuree en roer ook hier een eetlepel kerriepoeder en 50 ml room door. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  • Neem een grote ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bodem.
  • Dek het gehakt af met een dikke laag aardappelpuree; verdeel dit ook gelijkmatig over de schaal.
  • Strooi de geraspte kaas over de bovenkant en bak de ovenschotel 20 minuutjes op 220 graden af in de oven. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *