Kikkererwtensalade met chorizo

Je zou toch zeggen dat je een keer moe werd van salades eten… nou ik niet hoor! Als je ze goed gevuld maakt, hoeft een salade helemaal niet saai te zijn. Of eentonig. Of ingewikkeld! Dat bewijst deze kikkererwtensalade maar weer eens: maar 7 ingrediënten en je avondmaaltje is klaar! Bijkomend voordeel is dat je ook niet te lang boven een hete pan hoeft te staan – of nog erger: méérdere hete pannen. Daar doen we niet aan als het 25+ graden is! Waar we wel aan doen? Awesome smaken en binnen een kwartier klaar! Let’s go!

Ingrediënten (2-3 pers)

 • 200 gr chorizo
 • 4-5 trostomaten
 • bakje verse peterselie (à 30 gr)
 • 2-3 blikjes kikkererwten (1 blik per persoon, à 400 gr per blik)
 • 1 rode ui
 • sherry
 • honing

Bereiding

 1. Snijd de chorizo in plakjes en dan in kwartjes. Verhit een wok en bak ze daarin 2 minuutjes aan.
 2. Voeg een flinke scheut (ongeveer 3 eetlepels) sherry en een flinke kneep (ongeveer 1 eetlepel) honing toe aan de pan, roer het door elkaar en laat de chorizo daar verder in uitbakken. Haal de pan pas van het vuur als het vocht bijna weggelokt is.
 3. Snij de trostomaten in blokjes en doe ze samen met de kikkererwten in een vergiet; spoel dit af met koud water tot de zaadlijsten van de tomaat zo’n beetje weggespoeld zijn. Laat goed uitlekken en doe dit mengsel daarna in een flinke kom.
 4. Snipper de peterselie en voeg dit toe aan de kom.
 5. Snijd de rode ui in dunne repen en voeg die nog een minuutje toe aan de wok; laat de ui 2 minuutjes meefruiten.
 6. Giet het chorizomengsel (inclusief het laatste beetje sherry-honingsaus! Yum!) bij-in de kom, hussel even goed door en breng de salade op smaak met peper en zout. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *