Een lichte maaltijd met een stevige bite? Dan zit je goed met deze kip-cajun salade! De frisse groenten leggen de basis, en de lekker gekruide kip van de grill geeft de salade echt een kick. Ready? Gaan we!
ingrediënten (2-3 pers)
- zakje ijsbergsla (à 200 gr)
- 2 trostomaten
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 1 limoen
- 300 gr kipfilethaasjes
- zakje volkoren croutons (à 40 gr)
- picadillo kruiden of cajun kruiden (ik gebruik altijd picadillo van Jonnie Boer)
- beetje yoghurt
- grillpan
Bereiding
- Marineer de kipfilethaasjes ongeveer 5 minuten in 1 eetlepel picadillo- of cajunkruiden.
- Leeg het zakje ijsbergsla in een grote kom en snijd de tomaten en puntpaprika in blokjes; voeg die bij de sla.
- Snipper de ui zo fijn als je kan en doe die er ook bij.
- Verhit de grill goed en bak de gemarineerde kiphaasjes totdat ze gaar zijn en ze van die mooie grill-lijnen hebben. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen op een snijplank.
- Maak een dressing van 5 eetlepels yoghurt, het sap van een limoen en een theelepel picadillo- of cajunkruiden.
- Snijd de avocado in blokjes en voeg die toe aan de salade.
- Snijd de afgekoelde kiphaasjes in kleinere stukjes en voeg die toe aan de salade.
- Voeg tot slot de dressing toe en de croutons. Even husselen en SMULLEN maar!