Kip-cajun salade: frisse Mexicaanse salade met pittig gekruide kip. You gotta love this!

Kip-cajun salade

Een lichte maaltijd met een stevige bite? Dan zit je goed met deze kip-cajun salade! De frisse groenten leggen de basis, en de lekker gekruide kip van de grill geeft de salade echt een kick. Ready? Gaan we!

ingrediënten (2-3 pers)

  • zakje ijsbergsla (à 200 gr)
  • 2 trostomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 300 gr kipfilethaasjes
  • zakje volkoren croutons (à 40 gr)
  • picadillo kruiden of cajun kruiden (ik gebruik altijd picadillo van Jonnie Boer)
  • beetje yoghurt
  • grillpan

Bereiding

  1. Marineer de kipfilethaasjes ongeveer 5 minuten in 1 eetlepel picadillo- of cajunkruiden.
  2. Leeg het zakje ijsbergsla in een grote kom en snijd de tomaten en puntpaprika in blokjes; voeg die bij de sla.
  3. Snipper de ui zo fijn als je kan en doe die er ook bij.
  4. Verhit de grill goed en bak de gemarineerde kiphaasjes totdat ze gaar zijn en ze van die mooie grill-lijnen hebben. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen op een snijplank.
  5. Maak een dressing van 5 eetlepels yoghurt, het sap van een limoen en een theelepel picadillo- of cajunkruiden.
  6. Snijd de avocado in blokjes en voeg die toe aan de salade.
  7. Snijd de afgekoelde kiphaasjes in kleinere stukjes en voeg die toe aan de salade.
  8. Voeg tot slot de dressing toe en de croutons. Even husselen en SMULLEN maar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *