Ik zou nooit, maar dan ook nóóit een pizza Hawaï bestellen. Op een pizza hoort gewoon geen ananas of ander fruit, wat mij betreft. In een frisse salade daarentegen… winning! In deze heerlijke lentesalade vind je kip en buffelmozzarella als hartige component en verse ananas en blauwe bessen als zoete tegenhanger. Zó simpel, zó lekker! Stokbroodje erbij en je bent klaar voor je avondeten. Maar bij de paasbrunch of bij een feestelijke lunch kan ‘ie ook prima!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 2 kropjes Romana-sla
- 200 gr gerookte kip
- 125 gr buffelmozzarella
- 1/2 komkommer
- 100 gr blauwe bessen
- 150 gr verse ananas, in blokjes
- balsamicocrème
Bereiding
- Was de sla en snijd de kropjes in dunne plakken. Pak een ondiepe kom en pluk de plakken sla uit elkaar tot een mooie laag salade.
- Snijd de halve komkommer in blokjes van 0,5-1 cm en roer ze door de sla.
- Snijd de gerookte kip en de buffelmozzarella in zo dun mogelijke plakken en beleg de salade ermee.
- Snijd de blokjes ananas in nog kleinere blokjes, zo’n 0,5-1 cm groot. Leg ze op de salade.
- Bestrooi de salade met de blauwe bessen.
- Maak mooie strepen met de balsamicocrème over de salade. Serveren met peper, zout en wat olijfolie en eventueel een stokbroodje en SMULLEN maar!