Ossenworst vind ik toch wel één van de briljantste dingen uit de Nederlandse keuken. Dat mis ik echt als ik in het buitenland ben. En waarom zou je iets dat je zó lekker vindt, alleen bewaren voor je broodje tussen de middag? Vandaag maakte ik er een superlekkere salade mee! Hollandse pot, maar dan anders 😉
Ingrediënten (2-3 pers)
- 500 gr minikrieltjes, in de schil
- 200 gr ossenworst
- 1 rode ui
- 75 gr rucola
- 1/2 appel (ik gebruikte een Braeburn)
- 5-10 takjes peterselie
- 50 ml room
- grove, milde mosterd
- citroensap
- honing
Bereiding
- Kook de krieltjes in 10 minuten gaar. Zet ze daarna in koud water om af te koelen.
- Snipper de rode ui en snijd de appel in kleine blokjes. Leg dit op de bodem van een flinke kom, samen met de rucola.
- Snijd de krieltjes doormidden en doe ze bij het slamengsel.
- Snijd de ossenworst in dunne plakken en leg die bovenop de salade.
- Maak de dressing met 50 ml room, een flinke eetlepel mosterd, een eetlepel honing en een eetlepel citroensap. Roer goed door elkaar en sprenkel de dressing over de salade.
- Bestrooien met gesneden peterselie en flink wat versgemalen peper en zout en SMULLEN maar!