Limabonen met tomaat, chorizo, balsamico en peterselie: simpeler kan het niet! Maar bomvol smaak en binnen no time klaar.

Limabonen met tomaat, chorizo, balsamico en peterselie

Je wil simpel? Dit recept heeft maar 5 ingrediënten. Echt, maar 5! Simpeler wordt het dus niet. En toch supersmaakvol! Deze moét je dus een keer proberen. Give it a go!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 2 blikken limabonen (a 400 gr)
  • 5-6 trostomaten
  • 200 gr chorizo (ik gebruik altijd die van Stegeman)
  • voordeelverpakking peterselie (30 – 50 gr)
  • Balsamico

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in plakjes, halve maantjes en dan in kwartjes. Doe ze in een wok of hapjespan. Bak ze 3 minuten uit.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en de peterselie in kleinere stukjes. Doe de tomaten bij de chorizo en bak kort mee.
  3. Giet de limabonen af en doe ze bij het chorizomengsel.
  4. Blus het geheel af met 2-3 eetlepels balsamico. Proef vooral wat jij zelf lekker vindt.
  5. Maak de borden op, schep de peterselie door het warme bonenmengsel. That’s it! SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *