Linzensalade met biet & zoete aardappel

Zo lieve kijkbuiskinderen, dát is even geleden dat ik jullie verblijd heb met een nieuw receptje! Ik was heerlijk van m’n zomer aan het genieten en had even weinig inspiratie. Maar met het komen van de nazomer en met nieuwe groenten in ‘t seizoen had ik het ineens weer! Ik maakte met herfstige ingrediënten een fijne salade, die je ook prima met zomerse temperaturen kan oppeuzelen. Ideaal dus voor de komende week! De bieten, zoete aardappel en linzen geven dit gerechtje een stevige basis, de feta en uitgebakken kappertjes maken het lekker hartig en de muhammara geeft een friszoete smaak. Knapperige walnoten, frisse sla erbij… aanradertje dit, hoor! Supersimpel, zó klaar.

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 400 gr zoete aardappel (in blokjes)
  • bakje muhammara (à 200 gr)
  • 400 gr linzen 
  • 250 gr rode bieten, gekookt 
  • 100 gr sla (rucolamelange)
  • 100 gr feta
  • 50 gr walnoten, gepeld
  • 50 gr kappertjes

Bereiding

  1. Bak de blokjes zoete aardappel 10 minuten op in een wok met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Leg ze daarna even op een snijplank om af te koelen.
  2. Bak ondertussen ook de kappertjes 5-10 minuten uit met wat olie in een kleine koekenpan – tot ze een knapperig bruin laagje krijgen. 
  3. Snijd de feta en de bieten in dobbelsteentjes van 1 cm.
  4. Leg de sla op de bodem van een ondiepe, grote kom.
  5. Giet de linzen af en spoel ze af in een vergiet; schep ze daarna in het midden van de kom.
  6. Schep de zoete aardappel naast de linzen, en daar weer naast de bieten, de feta en de walnoten.
  7. Maak een mooie dot in het midden met de muhammara.
  8. Schep tot slot de gebakken kappertjes over de salade. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *