Het beste medicijn tegen koud winterweer en nare sneeuw? Een grote bak geroosterde wintergroente! Dit receptje krijgt zelfs de grootste spruitjeshater om. Geroosterd zijn spruitjes namelijk superlekker! Zoete aardappel erbij, zoute spekjes, knapperige amandelen en granaatappelpitjes, en linzen voor de vulling. Echt superyummy, en je hebt maar 7 ingrediënten nodig. Met wie ga jij dit deze week eten?
Ingrediënten (2-3 pers)
- 500 gr verse spruitjes
- 2 zoete aardappelen
- 1 blik linzen (à 400 gr)
- 150 gr spekblokjes
- 100 gr granaatappelpitjes
- 50 gr rucola
- 100 gr amandelen
- klontje boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1-2 cm.
- Leg de spruitjes en zoete aardappelen op een bakplaat en besprenkel ze met flink wat olijfolie. Schep ze even om en rooster ze 30 minuten in de oven op 200 graden.
- Giet de linzen af en doe ze in een flinke, ondiepe kom of schaal.
- Voeg de granaatappelpitjes toe.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze lekker knapperig en goudbruin zijn. Dep het vloeibare vet weg met wat keukenpapier en schep de bacon door de linzen.
- Voeg een flinke hand rucola door het linzenmengsel en schep goed door.
- Rooster de amandelen 3 minuten in een droge pan. Voeg dan een klontje boter toe en een flinke snuf zout en bak ze nog 3 minuten. Doe ze daarna door het linzenmengsel.
- Laat de spruitjes en de zoete aardappel even afkoelen als ze uit de oven komen en schep ze daarna door het linzenmengsel.
- Op smaak brengen met peper en zout en SMULLEN maar!