Linzenstoof: echte mediterrane smaken, in no time op tafel zonder pakjes en zakjes. Vol interessante ingredienten als Ras el Hanout en gedroogde abrikozen!

Linzenstoof

We gaan nog even door op de gezonde toer! Veel groente, geen stress, geen uren in de keuken en toch ontzettend lekker guilt-free eten, zonder pakjes en zakjes. Deze kruidige linzenstoof houdt je warm op koude dagen, zit bomvol smaak en gezonde voedingsstoffen en is in 20 minuutjes klaar. Met interessante ingrediënten als gedroogde abrikozen en Ras el Hanout! Serveer hem met een vers afgebakken Turks brood en genieten maar. Enjoy the weekend!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr spekblokjes
  • 1 blik linzen (à 400 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (à 70 gr)
  • 1 tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 2 kleine rode uien
  • 1/2 courgette
  • 150 gr gedroogde gewelde abrikozen, zonder pit
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 takjes bladpeterselie
  • Ras el Hanout kruiden
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder, pikant
  • 1 Turks brood, om af te bakken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak een Turks brood in 10 minuutjes af in de oven.
  2. Bak de spekblokjes uit in een wok tot ze lekker goudbruin en knapperig zijn.
  3. Snijd ondertussen de rode uien en de halve courgette in kleine blokjes en voeg ze toe in de wok. Bak ze mee tot de ui glazig is.
  4. Blus het geheel af met het blik tomatenblokjes en het blikje tomatenpuree en roer het goed door.
  5. Voeg een flinke eetlepel Ras el Hanout kruiden, twee theelepels pikant paprikapoeder en twee eetlepels komijnpoeder toe en roer dit door de saus.
  6. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en roer ze door de saus.
  7. Snijd de bladpeterselie in kleine stukjes.
  8. Voeg tot slot de afgegoten linzen toe aan de saus en roer goed door.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de linzenstoof in kommen. Bestrooi met bladpeterselie en de geroosterde amandelen en serveer met Turks brood. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *