Ben je fan van stoofpotjes, maar heb je niet altijd de tijd voor uuurenlang stoven? Dat heb ik nou ook regelmatig. Maar ik heb de oplossing! Deze lekker kruidige vega stoofpot is supersnel klaar en smaakt toch alsof ‘ie úren heeft opgestaan. Parelcouscous erbij en klaar ben je. Comfort food à gogo!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr parelcouscous
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 blik kikkererwten (à 400 gr)
- 2 rode uien
- 1 zoete aardappel
- 1 courgette
- 50 gr rozijnen
- 2 takjes verse munt
- Ras el Hanout kruiden
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- koek- en speculaaskruiden
- kaneel
- amandelschaafsel
Bereiding
- Zet ruim water op voor de parelcouscous en kook die gaar volgens de verpakking.
- Doe de rozijnen in een kommetje en doe daar een scheut kokend water bij; laat de rozijnen wellen tot het gerecht klaar is.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Bak de stukjes zoete aardappel ongeveer 5 minuten op in een wok met een flinke scheut olijfolie. Voeg tijdens het bakken een snuf kaneel, een snuf koek- en speculaaskruiden en wat zout toe.
- Snijd de courgette en de rode ui in flinke stukken. Doe die bij de zoete aardappel en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg het blikje tomatenblokjes toe aan de wok en voeg een extra bodempje water uit het blikje toe.
- Voeg 2 theelepels Ras el Hanout kruiden toe, 2 theelepels komijnpoeder en 2 theelepels paprikapoeder. Roer even goed door en laat nog 5 minuten doorstoven.
- Giet de kikkererwten af en voeg ze toe aan de wok.
- Voeg de rozijnen daarna toe en roer even goed door.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in kleine stukjes.
- Maak de borden op: begin met de parelcouscous, schep de groentestoof er bovenop en maak af met amandelschaafsel en munt. En SMULLEN maar!