Marokkaanse zoete aardappel wok

Zin in een supergezond maaltje, dat binnen een kwartier op tafel staat? Dit heerlijke Marokkaans gekruide wokje heeft maar 10 ingrediënten en zit boordevol vitamientjes! En laten we wel zijn, die kunnen we op het moment allemaal wel gebruiken. Help je immuunsysteem een handje; wist je dat zoete aardappel bommetjevol vitamine C zit? Voeg er wat geurige Ras el Hanout en wat fijne peulvruchten aan toe, puntpaprika, spinazie, knapperige amandelen en frisse peterselie en citroen.. smullen! 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 600 gr zoete aardappel friet
  • 100 gr (baby)spinazie
  • 100 gr amandelen
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 klein blikje linzen (à 160 gr)
  • 1 klein blikje kikkererwten (à 150 gr)
  • 1/2 citroen 
  • bosje peterselie 
  • Ras el Hanout kruiden

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappel frietjes in blokjes van 2 cm en verhit ze met wat olie in een wok. Voeg 2 theelepels Ras el Hanout toe. Bak ze 10 minuutjes op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de puntpaprika in blokjes, de rode ui in halve ringen en snipper de peterselie.
  3. Bak de amandelen 3 minuutjes in een kleine koekenpan. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en wat zout, en bak nog eens 3 minuten. Haal ze dan van het vuur.
  4. Voeg na 10 minuten bakken de puntpaprika en de ui toe aan de wok en laat het 2-3 meebakken op hoog vuur.
  5. Voeg nog eens 2 theelepels Ras el Hanout toe en voeg daarna de spinazie hand voor hand toe, tot het geslonken is.
  6. Giet de blikjes linzen en kikkererwten af en spoel ze af in een vergiet.
  7. Knijp het sap van de halve citroen in de wok en schep het er doorheen.
  8. Voeg de amandelen toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gesnipperde peterselie en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *