Meatball pasta caprese

Shitty day at work or school? Ik heb wat voor je! Deze kom vol yummy goodness staat in 10 minuten op tafel en maakt je dag echt weer goed. Beloofd! Goede hartige ragù, smeuïge buffelmozzarella, gehaktballetjes en een ontzettende vuist vol verse basilicumblaadjes. Dit is echt té simpel en té lekker! En als je nou denkt: jézus, ik ga toch niet helemaal gehaktballen staan draaien aan het einde van de dag.. dat hoeft ook helemaal niet! Tip van de lazy chef: gebruik rundersoepballetjes, die kunnen zó de pan in 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 250 gr pasta (ik had penne)
  • 250 gr rundersoepballetjes
  • 1 blik tomatenblokjes met basilicum (à 400 gr)
  • 1 bol (buffel)mozzarella (à 125 gr)
  • 1 blokje maggi-bouillon (1 dobbelsteentje van de 2 in een verpakkinkje)
  • 2 teentjes knoflook
  • pakje verse basilicum (à 30 gr)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Pers twee teentjes knoflook in een wok, voeg een scheut olijfolie toe en wok dit samen een minuutje.
  3. Voeg dan de runderballetjes toe en bak ze tot ze rondom bruin zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel het maggiblokje boven de wok en kook kort mee tot een saus.
  5. Snipper de blaadjes basilicum en snijd de mozzarella in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
  6. Giet de pasta af zodra hij gaar is, voeg hem bij de saus en haal de pan van het vuur. Roer goed door.
  7. Voeg tot slot de basilicum en de mozzarella toe en roer die door de pasta. Opscheppen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *