Meatball rogan josh: de lekkerste Indiase curry, maar dan met gehaktballen in plaats van lamsvlees. Smullen gegarandeerd!

Meatball rogan josh

Rogan Josh is een Indiase curry die normaal gesproken met lamsvlees gemaakt wordt. Maarja, ik vind véél dingen lekker… maar lamsvlees is er daar niet één van. Lekker kruidig Indiaas eten ben ik daarentegen wel gek op! Daarom maakte ik deze Rogan Josh met gehaktballen. Zó lekker! Minstens zo goed als het origineel 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 300 gr rundergehakt of gedraaide gehaktballetjes
  • 200 gr witte rijst
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel, om te raspen
  • 2 lente-uitjes
  • 6 kardemompeultjes (of 1 theelepel kardemompoeder)
  • kurkuma
  • garam masala
  • korianderzaad
  • chilipoeder
  • komijnpoeder
  • bosje verse koriander
  • vijzel of keukenmachine

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking, giet af en laat staan met de deksel op de pan.
  2. Draai gehaktballetjes of haal ze alleen uit de verpakking.
  3. Pak een vijzel of keukenmachine en maal daarin 3 cm geraspte gemberwortel, 2 tenen knoflook, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, de zaadjes van 6 kardemompeultjes, 1 theelepel korianderzaad en 3 theelepels garam masala.
  4. Maak er een kruidenpasta van en marineer je gehaktballen met een flinke scheut olie en de kruiden uit de vijzel. Laat dit ongeveer 5 minuten staan voor je ze gaat aanbakken.
  5. Snijd de gele paprika in stukken en snij de lente-ui en rode ui in ringetjes. Snipper het bosje koriander vast en halveer de snoeptomaatjes.
  6. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en voeg daarna de gele paprika en de rode ui toe. Bak even mee tot de ui glazig ziet.
  7. Voeg het blikje tomatenblokjes toe en laat dit zo 5 minuten pruttelen.
  8. Voeg als laatste de snoeptomaatjes en de lente-ui toe en verwarm die een minuutje mee. Maak de saus op smaak met peper en zout.
  9. Maak de bordjes op: schep je rijst op, schep de saus met balletjes eroverheen en maak het af met wat verse blaadjes koriander. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *