Mediterraanse wrappizza’s: lekker lichte krokante pizzaatjes met hummus en Mediterraanse groenten. Smullen!

Mediterraanse wrappizza’s

Pizza ongezond? Heus niet altijd! Als je ze zelf maakt, vol groente pompt en dunne wrapjes als bodem gebruikt, zijn ze eigenlijk best healthy! Ik gebruikte hummus met Ras el Hanout en tomatenpuree als basis. Beleggen met lekkere Mediterraanse groente, kikkererwten, feta, even de oven in en afmaken met koriander en lente-ui. Superlekker!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 6 wraps
  • 1 bakje hummus naturel (à 200 gr)
  • 1 groot blikje tomatenpuree (à 140 gr)
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 100 gr feta
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 lente-uitjes
  • 1 klein blikje kikkererwten (à 200 gr)
  • 50 gr pijnboompitten
  • bosje koriander
  • Ras el Hanout kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine, de courgette en de snoeptomaatjes in flinterdunne plakjes. Snijd de lente-uien in ringetjes en snipper de koriander.
  3. Roer de hummus door en voeg een eetlepel Ras el Hanout kruiden en het grote blikje tomatenpuree toe. Goed doorroeren tot het kleurtje effen oranjerood is.
  4. Giet het blikje kikkererwten af en spoel af met koud water.
  5. Besmeer een wrap met een royale laag van je hummusmengsel (verdeel het over de hele wrap) en beleg je wrappizza met plakjes courgette, tomaat en aubergine.
  6. Strooi er wat kikkererwten over en wat pijnboompitten.
  7. Verkruimel wat feta over de pizza en bak hem (evt. 2 tegelijk) 10 minuten af in de oven op 200 graden.
  8. Haal na 10 minuten je pizzaatje uit de oven, maak ‘m op smaak met peper en zout en strooi er nog wat lente-ui en koriander over. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *