Meloen-ham salade met geitenkaas en balsamico-stroop: de ultieme zomersalade met de fantastische combo meloen, ham en geitenkaas. Je weet niet wat je proeft!

Meloen-ham salade met geitenkaas en balsamico-stroop

Meloen in de aanbieding, ham in de aanbieding, hittegolf… lightbulb moment! Ik voelde een salade opborrelen! En boy, wat was ie lekker. Zoete meloen, zoute ham, kruidige basilicum, hartige geitenkaas, dikkige, zoete balsamicostroop.. stokbroodje erbij en een koud roséetje en GAAN met dat weekend!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • Zakje kropsla (of andere zachte sla) (à 200 gr)
  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 100-150 gr serranoham
  • 100 gr geitenkaasbolletjes
  • 100 gr snoeptomaatjes (ik had nog leuke gele)
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • balsamico-azijn
  • schenkstroop

Bereiding

  1. Drapeer de kropsla op een mooie grote serveerschaal.
  2. Snijd de meloen in platte stukjes van 1-3 cm.
  3. Wikkel stukjes serranoham om de meloenstukjes en leg ze zo bovenop de sla.
  4. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en leg die ook op de sla.
  5. Bestrooi met de geitenkaas.
  6. Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes en verspreid die over de salade.
  7. Maak een balsamicostroop van 2 eetlepels schenkstroop en 2 eetlepels balsamico-azijn. Sprenkel dit over de salade.
  8. Serveren met een stokbroodje en een roséetje en SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *