Mexicaanse bonensalade: verrassend salade met verschillende bonen met verschillende texturen. Lekker fris met limoen en koriander!

Mexicaanse bonensalade

Yum yum yum! Vanavond was het tijd voor een Mexicaanse fiesta in een kommetje! Supergezond, want vol peulvruchten, maar ook een feest om naar te kijken met al die vrolijke kleuren. En stop je het in je mond, dan weet je niet wat je proeft met al die smaken en texturen! Frisse paprika en ui, knapperige mais, zachte bonen, avocado, crunchy gedroogde boontjes.. you gotta try this!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 150 gr rode of gekleurde quinoa
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 groene peper
  • 150 gr tuinbonen
  • 1 miniblikje mais (à 100 gr)
  • 1 miniblikje zwarte bonen (à 100 gr)
  • 1 miniblikje kidneybonen (à 100 gr)
  • 100 gr geroosterde crunchy boontjes (sojaboontjes, tuinboontjes of mais)
  • bosje koriander
  • keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Kook de tuinboontjes 2 minuutjes en spoel ze daarna af met koud water. Pel het vliesje van de tuinboontjes en zet ze apart.
  2. Bereid de quinoa volgens de verpakking en spoel de gegaarde quinoa in een zeef af met koud water. Doe de quinoa in een ruime kom.
  3. Snijd de groene paprika doormidden en snijd de ene helft in grotere blokjes. Doe de blokjes met het sap van een halve limoen, de groene peper (zonder stokje) en 3 takjes koriander in de keukenmachine en blend het tot een dikkige saus. Roer de ‘saus’ door de quinoa.
  4. Time to chop some veggies! Snijd de andere helft van de groene paprika, de rode puntpaprika, de rode ui en de avocado in kleine ministukjes en doe het bij de quinoa.
  5. Voeg ook de gepelde tuinboontjes toe.
  6. Leeg alle blikjes bonen en mais in een zeef en spoel ze even af onder de kraan. Voeg ze daarna toe aan de quinoamix.
  7. Pers het sap van de andere halve limoen over de quinoamix, bestrooi met flink wat versgemalen zeezout en roer even goed door.
  8. Maak de bordjes op en bestrooi ze met wat fijngesneden koriander en de gedroogde boontjes. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *