Ben jij ook zo gek op chorizo? Ik ben echt fan van het eerste uur. En ik heb pas ontdekt dat het niet alleen geweldig werkt in Spaanse gerechtjes, ook in de Mexicaanse keuken gebruiken ze veel chorizo! In dit rijstgerechtje gebruikte ik chorizo als pittige smaakmaker en bluste ik de spice wat af met pickled onions, avocado en zure room. Perfecte combinatie! Snel een keertje proberen dus.
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr gele rijst
- 200 gr chorizo
- 1 rode puntpaprika
- 2 lente-uitjes
- 2 rode uien
- 2 trostomaten
- 1 limoen
- honing
- bakje zure room of crème fraiche (à 125 ml)
- cajunkruiden
- gerookte paprikapoeder
- bosje verse koriander
- klein blikje mais (à 150 gr)
- klein blikje zwarte bonen (à 200 gr)
- 1 avocado
Bereiding
- Kook de gele rijst gaar volgens de verpakking.
- Snipper de twee rode uien zo fijn mogelijk; doe er eentje in een kommetje en de andere in een wok.
- Maak de ui in het kommetje aan met het sap van een halve limoen, een halve eetlepel honing en een flinke snuf zout. Laat dit intrekken.
- Snij de chorizo in dunne halve maantjes en doe ze in de wok. Bak dit samen met de ui ongeveer twee minuutjes aan.
- Snij de rode puntpaprika en de trostomaten in blokjes en voeg dit bij de chorizo; bak 2 minuutjes mee.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes, de avocado in blokjes, en snipper de koriander.
- Schep de gekookte rijst bij-in de wok en bak nog 3-5 minuutjes mee. Voeg een eetlepel cajunkruiden en een theelepel gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
- Voeg tot slot de lente-ui, de blikjes maïs en zwarte bonen toe en schep door de rijst.
- Maak de bordjes op: serveer de rijst met blokjes avocado, pickled onions, verse koriander en een flinke dot zure room of crème fraiche. En SMULLEN maar!
