Jullie kennen ondertussen wel van me dat ik graag verschillende wereldkeukens door elkaar hussel. I love mixing it up! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze risotto Mexican style? Boterzachte risotto zoals je ‘m kent uit Italië, maar dan met Mexicaanse ingrediënten als chorizo, mais en paprika. Met tot slot de citroen, die dit gerechtje echt een kick geeft! Als we niet naar Mexico kunnen, halen we Mexico gewoon hierheen 😉 Met een klein beetje Italië!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 250 gr risottorijst
- 100 gr chorizo
- 1/2 liter kippenbouillon
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 1 citroen
- 10-15 snoeptomaatjes
- 2 lente-uitjes
- klein blikje mais (ong. 200 gr)
- gerookte paprikapoeder
- kurkuma
- bosje peterselie
Bereiding
- Snij de ui in dunne reepjes, de chorizo in kleine blokjes en de puntpaprika ook in blokjes.
- Verhit wat olie in een wok en bak deze ingrediënten op hoog vuur 3-4 minuten aan. Pers het teentje knoflook erbij.
- Voeg de risottorijst toe en bak die een minuutje mee.
- Zet het vuur laag en voeg telkens een scheut kippenbouillon toe, en roer tot tot de bouillon weer opgenomen is. Ga zo door tot de rijst gaar is. Bouillon op en dreigt het droog te koken? Voeg dan een scheutje water toe.
- Snipper ondertussen de peterselie, snijd de snoeptomaatjes in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Als de rijst bijna gaar is, voeg je de snoeptomaatjes en het afgegoten blikje mais toe aan de risotto – goed roeren.
- Voeg daarnaast een theelepel gerookte paprikapoeder toe, en 2 theelepels kurkuma – weer goed roeren.
- Zet het vuur uit, rasp de schil van de citroen, meng die door de risotto en pers daarna het sap van de helft van de citroen er nog bij. Opnieuw goed doorroeren.
- Maak de borden op; serveer de risotto met de gesnipperde peterselie en ringetjes lente-ui. En SMULLEN maar!
