Mexicaanse soep: lekker kruidige soep met gehakt, kidneyboontjes, maïs en nachochips. Smullen!

Mexicaanse soep

Het breekt maar niet echt door met die zomer, heh? Vorig jaar rond deze tijd was het zo warm dat ik niet eens aan warm eten moest dénken, en nu zit ik me gewoon te verheugen op een lekker warm soepje. Zo kan het gaan in Nederland. Ik maak er gewoon het beste van en heb weer een lekker soepje voor je klaarstaan. Een kruidige Mexicaanse klapper! Dat wordt weer smullen… 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1,5 liter runderbouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 klein blikje maïs (à 150 gr)
  • 1 klein blikje kidneybonen (à 200 gr)
  • paprikapoeder pikant
  • cajunkruiden
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 zakje nachochips (à 200 gr)
  • klein bosje koriander

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul in een grote wok.
  2. Pers er 2 teentjes knoflook bij en voeg 2 theelepels cajunkruiden en 2 theelepels pikant paprikapoeder toe.
  3. Snipper de ui en snijd de puntpaprika in reepjes. Voeg ze toe en bak dit 3 minuutjes mee.
  4. Zet een waterkoker aan met 1,5 liter water en maak daar met behulp van 3 bouillonblokjes 1,5 liter runderbouillon van.
  5. Giet de bouillon in de wok en voeg ook het blikje tomatenblokjes toe en laat het 5 minuutjes doorkoken.
  6. Snipper de lente-ui en de koriander en verkruimel de nachochips.
  7. Voeg als laatste de afgegoten blikjes maïs en kidneybonen toe en verwarm dit nog een minuutje mee.
  8. Schep de kommetjes vol soep en doe als topping een dot crème fraiche, verkruimelde nachochips, ringetjes lente-ui en versnipperde koriander over. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *