De ideale eenpansmaaltijd: een lekkere curry! Dit keer maakte ik hem met aardappel, runderballetjes, verschillende groenten en kant-en-klare currypasta. Maar je kan natuurlijk ook zelf currypasta maken als je wat meer tijd hebt! Natuurlijk serveer je je curry met wat naanbrood en een frisse opkikker: raita. Heb je al trek gekregen? Daar gaan we!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 450 gr krieltjes
- 250 gr rundersoepballetjes
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 400 gr sperzieboontjes (diepvries)
- milde currypasta (ik gebruik altijd die van Patak)
- 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
- 1 pak kleine naanbroodjes (4 stuks)
Voor de raita:
- Kommetje Griekse yoghurt
- 2 eetlepels geraspte komkommer
- 10 blaadjes munt
- korianderblad
- komijn
Bereiding
- Marineer de runderballetjes 5 minuten met een eetlepel currypasta in de wok.
- Snijd de ui en de rode puntpaprika vast in stukjes.
- Bak de runderballetjes totdat ze rondom bruin zijn.
- Bak de krieltjes ongeveer 10 minuten mee.
- Maak ondertussen de raita: snijd de munt zo klein als je kan en rasp de komkommer en roer dit door de yoghurt. Voeg een flinke theelepel komijn toe en een eetlepel korianderblad. Maak op smaak met peper en zout.
- Doe de ui en paprika bij de wok en bak deze 3-5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe aan de wok en doe nog een eetlepel currypasta erbij; goed doorroeren. Laat even lekker doorkoken.
- Bak de naanbroodjes in een paar minuutjes af in de oven en zet ze vast op tafel.
- Doe als laatste de sperzieboontjes bij de curry en laat die nog 5 minuutjes meekoken.
- Curry opdienen met de naan en de raita en SMULLEN maar!