Minestrone: een heerlijke klassieke Italiaanse soep bomvol groente. De pasta en borlotti-bonen maken het een echte maaltijdsoep!

Minestrone

Krijgen jullie van dit gure weer ook zo’n zin in soep? Vandaag maakte ik een heerlijke Italiaanse groentesoep: minestrone. Als je bang bent dat je deze week niet aan je porties groente komt, zet dan één keer dit soepie op het menu! Gegarandeerd dat je je vitapientjes binnenkrijgt. En hij vult nog lekker ook. Verslavingsgevaar!

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 gr spekblokjes
  • 100 gr pasta (ik gebruikte orecchiette)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 courgette
  • 100 gr doperwtjes (vers of diepvries)
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 2-3 takjes selderijblad
  • 1 blik borlotti-bonen (à 400 gr)
  • oregano
  • pecorino of parmeggiano

Bereiding

  1. Maak 1,5 liter groentebouillon in een grote pan en houd het aan de kook.
  2. Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg ze, zodra ze goudbruin zijn, inclusief bakvet toe aan de bouillon.
  3. Snijd de wortel, de courgette, de bleekselderij en de geschilde aardappel in blokjes en voeg dit alles toe aan de bouillon. Breng opnieuw aan de kook.
  4. Snijd het selderijblad in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de soep.
  5. Pers 2 teentjes knoflook erbij.
  6. Voeg een eetlepel oregano toe en roer goed door.
  7. Voeg dan nog het blik tomatenblokjes en de pasta toe aan de soep en breng het weer aan de kook. Laat dit zo 15 minuten doorkoken.
  8. Voeg in de laatste 5 minuten de doperwtjes toe en kook nog even mee.
  9. Voeg op het allerlaatst de afgegoten borlotti-bonen toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Serveer met vers geraspte vlokken pecorino of parmeggiano en SMULLEN maar!

One thought on “Minestrone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *