Een heerlijke zondagochtend, niks op het program en veel lekkere boodschappen in huis. Daar maak je mij dus echt ultiem gelukkig mee! Lekker de complete Kerst-Allerhande doorpluizen, de weekendeditie van de krant, kopje koffie, verse jus.. én deze heerlijk belegde naantjes! Man, wat was het smullen. Volgend weekend bij jou op de keukentafel? Ook ideaal voor de kerstbrunch 🙂
Ingrediënten (2 pers)
- 2 naanbroodjes, naturel
- zuivelspread
- mango-chutney (ik had de kant-en-klare van Patak in huis)
- 2 eieren
- avocado
- limoen
- jalapeño pepertje
- bosje koriander
Bereiding
- Bak de naantjes volgens de verpakking af in de oven (meestal een paar minuutjes) en laat ze een beetje afkoelen.
- Bak ondertussen twee spiegeleitjes in een koekenpan voeg versgemalen zout en peper toe. Zorg dat de eidooiers nét niet meer vloeibaar zijn, maar ook niet keihard.
- Snijd de avocado in twee helften en vervolgens in mooie plakjes.
- Snijd de limoen in vier kwartjes en de jalapeño in dunne plakjes; verwijder waar mogelijk de pitjes.
- Besmeer de naantjes met een laag zuivelspread en daaroverheen smeer je een laagje mangochutney.
- Leg daar weer bovenop het spiegeleitje en bedek die met plakjes avocado.
- Bestrooi met plakjes jalapeño en fijngesneden koriander, voeg een kneepje limoensap toe en wat peper en zout. En SMULLEN maar!