Zin in iets écht lekkers, maar het mag niet te veel tijd kosten? Probeer deze naanpizza dan eens! Het is vijgenseizoen, dus belegde ik de naanbroodjes met dit fijne, zoete zomerfruit. Romige Philadelphia eronder, lekker zoute bacon ertegenaan, knapperige hazelnoten en frisse rucola erop. Oja, én zoete balsamicocrème erover, met wat honing. We hebben een winnaar!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 4 kant-en-klare naanbroodjes (2 verpakkingen)
- 2-3 verse vijgen
- 100 gr hazelnoten
- 125 gr spekblokjes
- Philadephia
- honing
- balsamicocrème
- handje rucola
Bereiding
- Bak de naanbroodjes af in de oven volgens de verpakking. Laat ze daarna eventjes afkoelen.
- Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig en goudbruin zijn. Tip: dep het uitgebakken spekvet uit de pan met 2-3 vellen keukenpapier en gooi dit weg; dat krijg je al niet meer binnen! 🙂
- Bak daarna de hazelnoten even aan in een koekenpan; een paar minuutjes, tot ze goudbruine plekjes hebben en knapperig zijn.
- Snijd ondertussen de vijgen in kwarten en vervolgens in mooie, dunne plakjes. (Je kan de schil gewoon aan de vijgen laten zitten, die kan je prima eten.)
- Besmeer de naanbroodjes met een dikke laag Philadelphia en beleg ze daarna met plakjes vijg, uitgebakken bacon en hazelnootstukjes.
- Aftoppen met wat honing, balsamicocrème en sliertjes rucola en SMULLEN maar!