Gisteravond was het tijd voor een fiesta mexicana! Met veel smaak en veel vitapientjes, want ik lag met koorts en veel snot op de bank. Bah! Gelukkig hielp m’n vriend me met koken en konden we toch een gezond maaltje op tafel zetten. En hoewel ik niet alles 100% proefde, was het toch erg lekker! Een frisse aanrader voor de laatste indian-summer-daagjes.
Ingrediënten (2-3 pers)
- 300 gr kippendijfilet
- zak tortillachips naturel (à 150 gr)
- 150 gr ijsbergsla, gesneden
- 150 gr snoeptomaatjes
- 1 miniblikje crispy mais (à 100 gr)
- 1 miniblikje zwarte bonen (à 100 gr)
- 1 rode puntpaprika
- 1 avocado
- 125 ml crème fraiche
- 5-10 takjes koriander
- 1/2 limoen
- 1 liter kippenbouillon
- baharat kruiden
Bereiding
- Maak een liter kippenbouillon en kook daarin de kippendijfilets ongeveer 15 minuten; tot je ze makkelijk met mes en vork uit elkaar kan trekken op een snijplank tot draadjesvlees.
- Bak het draadjesvlees 5 minuutjes op in een koekenpan en voeg een eetlepel baharat kruiden toe voor de smaak. Laat de pulled chicken even afkoelen in een kommetje in de koelkast of vriezer.
- Snijd ondertussen de snoeptomaatjes, de puntpaprika en de avocado in dunne plakjes en doe ze in een kom met de ijsbergsla.
- Snijd de takjes koriander in kleine stukjes en voeg dit ook toe.
- Voeg de uitgelekte blikjes mais en zwarte bonen toe; even goed husselen.
- Sprenkel het sap van de halve limoen over de salade en hussel nogmaals goed door elkaar.
- Leg de afgekoelde pulled chicken bovenop de salade en verkruimel de tortillachips boven de salade, vlak voor je ‘m gaat eten. Afmaken met dotjes crème fraiche en SMULLEN maar!