Als ik zin heb in ultiem comfortfood wat je lekker met je vingers mag eten, ga ik voor deze nachos. Homemade guacamole erbij, een Desperados of Corona: let the weekend begin!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 zak nachochips (salted)
- klein zakje jong belegen strooikaas
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- een halve limoen
- 2 lente-uitjes
- 1 trostomaat
- 2 rijpe avocado’s
- 200 gr kip
- 1 zakje fajitamix
- 1 bakje zure room
- 1-2 tenen knoflook
Bereiding
- Maak in een wok de fajitamix aan met 150 ml water, breng aan de kook.
- Snijd de kip in blokjes en doe het rauw bij de kokende fajitamix; kook de kip net zo lang in de mix tot het uit elkaar valt of tot je het uit elkaar kan trekken met mes en vork. Voeg eventueel tussentijds water toe om te zorgen dat het niet droogkookt; aan het eind moet de saus dik en kleverig zijn. Zie foto hieronder voor het beoogde eindstadium.
- Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en leg die apart.
- Doe de nachochips in een ovenvaste schaal of kom en gooi de draadjeskip eroverheen. Bestrooi met een flinke laag geraspte kaas en strooi de stukjes puntpaprika er ook overheen. Zet de schaal 10-15 minuten onder de grill (tot de kaas gesmolten is).
- Maak in de tussentijd de guacamole. Snijd de avocado in kleine blokjes (zie hieronder voor handig trucje), en doe hetzelfde met de tomaat, snipper de ui em de knoflook. Meng het geheel door elkaar in een kommetje en prak het een beetje met een vork. Voeg het sap van een halve limoen toe en prak nog wat meer. Voeg zout en peper naar smaak toe en klaar is je guac!
- Haal de schaal uit de oven, bestrooi met gesneden lente-ui en maak het geheel af met dikke dotten zure room bovenop – die smelten lekker over de kaas. Biertje erbij en SMULLEN maar!