Nasi goreng

Heb je wel eens nasi goreng made from scratch gehad? Echt, zóveel beter dan die vieze dingen die je moeder vroeger uit een zakje toverde. En tien keer beter dan wat je bij de Chinees voorgeschoteld krijgt! Het geheim zit hem in trassie, een gefermenteerde garnalenpasta die mega, maar echt mé-ga veel smaak geeft aan je nasi. En zie ik je daar nou vies kijken? Gewoon proberen! Ik als garnalenhater lust het zelfs; wedden dat je het na het proberen van dit receptje snapt? Wel met lazy sateetjes uit de diepvries dit keer, want die zijn toch wel echt mijn guilty pleasure. Lekker makkelijk, smaakt heerlijk! Enjoy!

Ingrediënten (2 pers)

  • 1 kopje rijst
  • 125 gr spekjes
  • 1 puntpaprika 
  • 1 rode ui
  • 3 lente-uitjes 
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • trassie (te vinden bij AH of toko)
  • 4 eieren
  • 2 sateetjes uit de diepvries
  • halve komkommer (of wat snoepkomkommers)
  • 1 banaan
  • ketchup
  • ketjap manis
  • oestersaus
  • atjar tjampoer
  • margarine 
  • suiker

Bereiding

  1. Kook de rijst tot hij gaar is en giet hem af; laat hem uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de rode ui, de rode peper en de teentjes knoflook; bak ze op hoog vuur 2 minuutjes aan in een wok met wat olie en een halve theelepel trassie.
  3. Voeg de spekjes toe en bak deze uit tot ze goudbruin en enigszins uitgebakken zijn.
  4. Verwarm je sateetjes in een pan heet water en laat ze 10 minuutjes opwarmen.
  5. Breek twee eitjes in een kom, kluts ze door elkaar en breng ze op smaak met peper en zout.
  6. Veeg je spekmengseltje even naar één kant van de pan, en bak aan de lege kant je eimengsel al roerend tot het net-aan gestold is. 
  7. Voeg de gekookte rijst toe aan de wok. Bak het een paar minuutjes mee en meng het goed door elkaar met de rest van je mengsel.
  8. Bak ondertussen 2 spiegeleitjes in een andere koekenpan.
  9. Breng de nasi op smaak met een eetlepel ketjap, een eetlepel ketchup en een eetlepel oestersaus. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  10. Snijd de puntpaprika en de lente-uitjes in dunne reepjes en bak die nog 2 minuutjes mee.
  11. Snijd de banaan in plakjes en bak die met wat (riet)suiker en een klontje boter in een klein koekenpannetje tot ze goudbruin en zacht zijn.
  12. Snijd plakjes komkommer voor erbij; ook kroepoek kan lekker erbij zijn. Atjar tjoempoer erbij, gebakken banaan, gebakken eitjes erop en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *