Oosterse pindasoep met pulled chicken en pompoen: de lekkerste soep voor de beginnende herfst.

Oosterse pindasoep met pulled chicken en pompoen

Vanavond had ik geluk. Ik had superhard gesport en toen ik thuiskwam, stond er een heerlijk bord pindasoep op me te wachten! Mijn vriend had een dagje vrij en had lekker staan koken. Love it! Natuurlijk heb ik het receptje losgepeuterd en voor je opgeschreven. Aanrader hoor!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 2 blikken kokosmelk (à 400 ml each)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 gr rijstnoedels (van die brede, platte)
  • 300 gr pompoen, in plakken
  • 200 gr kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gr taugé
  • 3 eetlepels pindakaas (wij hadden met nootjes)
  • 5 cm gember, om te raspen
  • bosje koriander
  • handje pinda’s, gepeld
  • sojasaus
  • vissaus
  • bruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Oké, er is dus een snelle en een langzame (maar wel lekkerdere) manier om de plakken pompoen te garen. Wij hebben ze 40 minuten in de oven laten garen, maar je kan ze ook opbakken in een koekenpan zo lang als je bezig bent met de soep. Wel heel laag zetten en flink olie toevoegen en regelmatig omscheppen 🙂
  2. Verhit een wok met wat olie en bak daarin de kippendijen rondom bruin.
  3. Rasp de gember er bij-in, pers de teentjes knoflook erbij, en snijd de halve rode peper in ringetjes en doe die er ook bij; de rest houd je voor de garnering. Bak dit alles 2 minuutjes mee.
  4. Voeg de 2 blikken kokosmelk, 3 eetlepels sojasaus, het kippenbouillontablet en 200 ml water toe en breng aan de kook; laat dit 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
  5. Schep na een kwartiertje de kip uit de pan en op een snijplank en trek het met mes en vork aan stukken tot kleine sliertjes. Doe die weer terug in de soep.
  6. Schep een paar eetlepels soep in een kommetje en smelt hierin 3 eetlepels pindakaas. Doe dit in z’n geheel terug bij de soep.
  7. Zet een pannetje water op en kook hierin de rijstnoedels gaar volgens de verpakking.
  8. Prep je toppings: snijd de lente-ui in ringetjes, de koriander in stukjes en de andere helft van de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in kwartjes en verkruimel de pinda’s (sla ze klein in een theedoek of gebruik een vijzel).
  9. Maak de soep op smaak met een eetlepel vissaus, een eetlepel bruine basterdsuiker en het sap van 2 kwartjes limoen.
  10. Tijd om de bordjes op te maken! Begin met een stevige bodem noedels en giet daar de soep overheen. Bedek met plakken pompoen, taugé, koriander, rode peper, lente-ui en kruimels pinda. Serveer met een kwartje limoen en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *