Wil je vanavond een simpele, maar verrassend smakelijke vegetarische pasta? Probeer deze heerlijke orechiette met saffraan dan eens! Full of flavour. Ik kende saffraan alleen maar van de Spaanse paella; daar krijgt de rijst altijd zo’n mooi gele gloed van de saffraan. Maar in de Italiaanse keuken kennen ze het dus ook! En ik heb nieuws voor je: het geeft niet alleen kleur, maar ook een verrukkelijke zoetige smaak. Supermakkelijk receptje: de pasta maak je in een enkele hapjespan en als bonus wok je er wat heerlijk verse spinazie bij. Deze mag je niet missen!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 250 gr orechiette (pasta)
- 1 blikje datterini-tomaatjes (à 400 gr)
- 2 flinke sjalotten
- 10-15 snoeptomaatjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 buisje saffraandraadjes (te vinden in het gedroogdekruidenschap bij de meeste supermarkten)
- Parmeggiano, om eroverheen te schaven
- boter
Voor erbij:
- 250 gr verse spinazie
- teentje knoflook
- boter
- verse nootmuskaat, om te raspen
Bereiding
- Snijd de sjalotten in mooie reepjes en halveer de snoeptomaatjes.
- Smelt wat boter in een flinke hapjespan en bak daarin de sjalotjes zacht en glazig (ongeveer 4-5 minuutjes).
- Bak de gehalveerde snoeptomaatjes even mee met de sjalotjes, voeg daarna de pasta toe en bak die ook een minuutje mee.
- Voeg het blikje datterini-tomaatjes toe en de saffraandraadjes, en voeg bouillon toe tot de pasta helemaal onder water staat.
- Zet het vuur op medium en laat het doorkoken tot de pasta gaar is. Als de pasta droogt dreigt komen te staan, voeg je scheut bouillon toe.
- Gewokte spinazie erbij? Terwijl de pasta kookt, verhit je in een wok een klontje boter en pers je er een teentje knoflook bij. Even aanfruiten, en daarna voeg je hand voor hand de verse spinazie toe en laat je die slinken. Niet te lang bakken; 3-4 minuutjes is ruim voldoende. Rasp er verse nootmuskaat over voor extra smaak.
- Als de pasta gaar is en de bouillon weggekookt is tot een dikke saus, ga je de bordjes opscheppen. Rasp er flinke vlokken parmeggiano overheen en SMULLEN maar!
