Orecchiette grand’estate: lekker simpele pasta met zomerse, frisse groenten als gele paprika en courgette. Snel klaar, heerlijke smaak!

Orecchiette grand’estate

Hallo hittegolf! Deze temperaturen vragen om een lichte, simpele pasta, waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Heb ik voor je! En nog meer goed nieuws: als je hem even laat afkoelen tot hij lauw is, is deze pasta nóg lekkerder. Zo komen we die warme dagen wel door. All’italiana!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr orecchiette (pasta)
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 lente-uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein flesje droge witte wijn (à 125 ml)
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 2 takjes verse marjoraan
  • olijfolie

Bereiding

  1. Kook de orecchiette al dente volgens de verpakking.
  2. Snijd de lente-ui, de knoflook, 5 blaadjes basilicum en de blaadjes van 1 takje marjoraan in kleine stukjes en fruit dit ongeveer 5 minuten met een flinke scheut olie in de wok.
  3. Snijd de gele paprika en een halve courgette in kleine reepjes en/of plakjes en voeg die bij het kruidenmengsel in de wok.
  4. Blus af met de witte wijn en laat die op hoog vuur verdampen; blijf de groente goed rondscheppen tot de witte wijn bijna helemaal verdwenen is.
  5. Snijd de andere helft van de courgette in hele dunne plakjes en dan in halve maantjes.
  6. Giet de orecchiette af en doe ze samen met de laatste helft van de courgette in de wok; bak nog 2-3 minuten mee.
  7. Tijd om de bordjes op te maken; verdeel de pasta over de borden en laat ze bij warm weer een beetje afkoelen in de koelkast.
  8. Snijd de laatste 5 blaadjes basilicum en de blaadjes van het andere takje marjoraan in kleine stukjes en strooi ze over de pasta. Afmaken met een flinke dosis gemalen zeezout en zwarte peper en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *