Yesyes, het is weer tijd voor een supersimpel vega maaltje! Heb je bloemkool nooit zo lekker gevonden? Let dan even op, want met dit receptje word je helemaal verliefd op deze oer-Hollandse groente! Het geheim zit ‘m in het roosteren van de bloemkool. Even 15 minuten in de oven en je weet niét wat je proeft. In die 15 minuten kook je er wat orzo bij (lievelings!), en zet je de smaakmakers klaar: knoflook, kappertjes, en citroen. Een beetje rucola en pijnboompitjes erbij, en binnen 20 minuutjes heb je iets heerlijks op tafel staan!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 kleine bloemkool
- 150 gr orzo
- 1 citroen
- half potje kappertjes (ong 50 gr)
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml groentebouillon
- 50 gr pijnboompitten
- zakje rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een kom. Besprenkel ze met een goede scheut olijfolie en flink wat peper en zout. Goed doorhusselen.
- Leg bakpapier op de ovenbakplaat en verdeel daar de roosjes over. Rooster de bloemkool 15 minuten op 220 graden in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.
- Kook ondertussen de orzo klaar volgens de verpakking. Tip: steel wat kokend water uit de pan en maak hier je groentebouillon vast van.
- Rasp de schil van de limoen en snij hem doormidden.
- Bak de pijnboompitjes kort even in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn; zet ze daarna even apart.
- Verhit wat olie in een grote koekenpan. Pers hierbij 2 teentjes knoflook en voeg de kappertjes en de citroenrasp toe, en laat dit 2 minuutjes fruiten.
- Voeg de gekookte orzo toe, samen met de geroosterde bloemkool (die zou ondertussen klaar moeten zijn), het sap van een halve citroen en de groentebouillon. Laat dit nog een paar minuutjes pruttelen tot het vocht weggekookt is.
- Voeg een flinke hand rucola toe en roer die goed door het mengsel. Afmaken met de pijnboompitjes en SMULLEN maar!
