Bah, regen.. als je naar buiten kijkt, kan je je nauwelijks voorstellen dat het juli is! Tijd dus voor een grote schaal heerlijk comfort food, waarmee je lekker kan opkrullen op de bank. Jawel, bordje op schoot! Deze ovenpasta vráágt erom. Wie kan er nou de heerlijke smaken van tomaat, mozzarella en basilicum weerstaan op een regenachtige avond? Denk daar nog een hartige ragú met gehaktballetjes bij en je weet wel hoe laat het is. Tijd om te smullen!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 250 gr penne
- 300 gr rundersoepballetjes
- 1 blikje tomatenblokjes met basilicum (à 400 gr)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 trostomaten
- 1 bol mozzarella (à 125 gr)
- 5 takjes verse tijm
- 10-15 blaadjes verse basilicum
- 1/2 blokje runderbouillon (blokje voor 0,5 liter, maar dan dus de helft)
- 50-100 gr parmeggiano, om te raspen
Bereiding
- Kook de penne gaar volgens de verpakking en giet hem af. Zet apart.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in plakjes en die tweemaal doormidden, tot het kwartjes zijn. Snipper de rode ui.
- Bak de gehaktballetjes rondom bruin en voeg de rode ui toe en de courgette toe. Bak 3-5 minuutjes mee.
- Pers twee teentjes knoflook bij het gehaktmengsel en voeg de blaadjes van de takjes tijm toe. Roer goed door.
- Giet het blikje tomatenblokjes bij het gehakt en verkruimel het halve blokje runderbouillon over de saus. Roer goed door en laat even doorsudderen.
- Snijd intussen de trostomaten en de mozzarella in flinterdunne plakken.
- Voeg de gekookte pasta toe en aan de saus en roer even goed door, zodat de saus goed opgenomen wordt door de pasta.
- Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en schep dan de helft van het pastamengsel in de schaal.
- Schaaf er een laag parmeggiano overheen, en gebruik de helft van de tomaat en mozzarella om er een soort lasagnalaag erop te maken.
- Schep de andere helft van het pastamengsel daar weer bovenop en bedek wederom met een laag geschaafde parmeggiano, tomaat en mozzarella.
- Bak dit 15 minuutjes af in de oven op 200 graden.
- Voorzichtig uit de oven halen, beleggen met wat verse blaadjes basilicum en SMULLEN maar!
