Pad Thai spring rolls: frisse lenterolletjes met ei, mihoen, gemarineerde kip en pinda. Smullen!

Pad Thai spring rolls

Een tijdje geleden won ik een vet leuk pakketje Thaise ingrediënten van Koh Thai. Met een prijsvraag! Ik verzon een gerechtje met ingrediënten op een instagramfoto. Pad Thai spring rolls! Nu ik de ingrediënten in huis had, moest ik natuurlijk de daad bij het woord voegen en echt die spring rolls eens maken. Dus dat deed ik gister!

Spring rolls zijn wel even wat werk. Niet echt snel en simpel dus, for a change. Maar je krijgt er gaanderweg handigheid in! De truc is een soort productielijn neerzetten met alle ingrediëntjes. Lekker klussen in de keuken!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 10 rijstvellen
  • 125 gr mihoen
  • 200 gr kippendijen
  • 150 gr Oosterse wokmix
  • 2 eieren 
  • 1/2 komkommer
  • 1 limoen
  • 50 gr pinda’s, gedopt
  • Koh Thai lemongrass srirachasaus
  • hoisinsaus
  • sojasaus
  • honing
  • five spice kruiden
  • bosje koriander

Bereiding

  1. Marineer de kippendijen 5 minuten in een marinade van 2 eetlepels sojasaus, een halve eetlepel honing en een theelepel five spice kruiden. Roer de marinade goed door voor je de kip erin legt.
  2. Kook de mihoen gaar volgens de verpakking, giet af in een zeef en spoel na met koud water. Knijp het vocht uit de mihoen en zet het apart.
  3. Klop 2 eieren los in een kom en bak ze in een paar minuten op in een koekenpan tot een mooie, dunne omelet. Leg hem op een plank om af te koelen.
  4. Bak de gemarineerde kippendijen op in een wok tot ze gaar zijn en schep ze uit de pan; snij ze in kleinere stukjes die straks in de spring rolls passen.
  5. Bak de Oosterse wokgroenten 3-5 minuten op in de overgebleven marinade van de kip, schep het uit de wok en roer het door de mihoen om het verder te laten afkoelen.
  6. Snij de halve komkommer doormidden en snij het zachte midden eruit. Snij de overgebleven komkommer daarna in dunne lucifers van 2-3 cm lang.
  7. Snijd de omelet in repen van 2 cm breed.
  8. Snijd de limoen in kwarten en stamp de pinda’s in een vijzel (of theedoek!) tot kleinere stukjes.
  9. Maak een kleine productielijn: maak plek voor een diep bord met lauwwarm water, daarnaast een houten snijplank en daarnaast alle losse ingrediënten.
  10. Week elk rijstvel 5 seconden in het bord met warm water en leg hem daarna op de houten plank. Leg er een reep omelet in, daar een takje koriander naast, een handpalm vol mihoen-groentemix erop, een paar stukjes kip, een paar lucifers komkommer, wat kruimels pinda en een kneepje limoensap. Daarna vouw je het rijstvel dicht en ‘rol’ je er een mooie dikke sigaar van. Practice makes perfect!
  11. Serveer je spring rolls met hoisinsaus en de srirachasaus. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *