Snel, snel! Nog een lekker receptje online zetten, voor ik op reis ga! De komende tijd zal je weinig nieuwe receptjes voorbij zien komen, want ik ga een maand naar Zuid-Amerika! Omdat we morgen al weggaan, zit ik compleet in de inpakstress en had ik weer eens weinig tijd om te koken. No excuses! Dankzij mijn goedgevulde voorraadkast had ik zó een hele fijne Pad Thai in elkaar gedraaid. Alle restjes uit de koelkast opgemaakt, en alle sausjes in de voorraadkast zijn over een maand ook nog wel goed. Ideaal!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr kipfiletblokjes
- 200 gr rijstnoedels
- 100 gr ongezouten pinda’s (gepeld)
- 1/2 rode peper
- bosje koriander
- 1 limoen
- 1 lente-uitje
- tamarindepasta
- zoete chilisaus
- sojasaus
- vissaus
- bruine basterdsuiker
- 250 gr oosterse wokgroente (taugé, prei, ui)
- 1 of 2 eitjes (half ei pp)
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Breng een pannetje water aan de kook, haal hem van het vuur en laat de rijstnoedels daar 10 minuten in weken. Dek de pan af met een deksel.
- Kook in een ander pannetje de eitjes ongeveer 5 minuten; tot het dooier hard is. Laat het ei schrikken, pel het en snij het doormidden.
- Maak in een kom een marinade met het sap van een halve limoen, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel tamarindepasta, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en 2 eetlepels sojasaus en laat de kipblokjes daar 5 minuten in marineren.
- Giet de noedels af in een vergiet en laat ze daarin uitlekken.
- Verhit de wok met wat arachideolie (andere olie werkt ook) en bak hierin een gepeld teentje knoflook mee tot hij goudbruin is; schep hem er daarna uit.
- Voeg de kip en de complete marinade toe aan de wok en zet hem op hoog vuur. Bak 2-3 minuten; goed blijven omscheppen.
- Voeg daarna de uitgelekte noedels en de wokgroente toe. Bak dit nog eens 3 minuten op hoog vuur, terwijl je goed blijft omscheppen.
- Snij de lente-ui en de rode peper in dunne ringetjes, kneus de pinda’s tot kleinere kruimels (in een vijzel werkt fijn, maar kapotslaan in een theedoek werkt ook!) en snijd de koriander klein. Snijd de overgebleven halve limoen in kwartjes.
- Schep de pad thai op: serveer met een half eitje, een kwartje limoen, wat ringetjes rode peper, lente-ui, koriander en een handje pindakruimels. En SMULLEN maar!