Zoals je vast wel gemerkt hebt: I ❤ de Spaanse keuken. Maar… ik hou totaal niet van zeevruchten en schaaldieren. En laat dat nou vaak het belangrijkste ingrediënt zijn in het allerSpaanste gerecht ooit: paella! Superonhandig. Maar ik laat me natuurlijk niet tegenhouden om dé Spaanse klassieker op tafel te zetten! Daarom maakte ik deze variant op de paella valenciana met chorizo en kip. Minstens zo lekker, maar dan zonder seafood!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 100-150 gr chorizo
- 100-150 gr kipfilet
- pakje gele rijst (à 325 gr)
- 1 rode ui
- 1 rode puntpaprika
- 1 blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
- 200 gr diepvriesdoperwtjes
- 1/2 liter kippenbouillon
- 1 citroen
- bosje bladpeterselie
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes, en de chorizo in plakjes en dan weer in kwartjes. Snipper de ui.
- Bak de ui en de chorizo samen 2-3 minuten in een wok. Voeg daarna de kipfilet toe met een scheut olijfolie en bak die mee tot hij gaar is.
- Snijd ondertussen de puntpaprika in stukjes en doe die ook in de wok.
- Zet water op voor de bouillon en doe de gele rijst bij-in de wok; laat een minuutje meebakken.
- Maak een 0,5 liter kippenbouillon en giet deze bij-in de wok. Roer even goed door, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan en af en toe roeren de rijst in 10 minuten gaar koken. Dreigt de rijst droog te komen te staan? Dan even een kopje water toevoegen tussentijds.
- Doe na 10 minuten de tomatenblokjes en de doperwtjes in de wok en laat nog 2-3 minuten meekoken.
- Snijd het bosje peterselie heel fijn en snijd de citroen in 8 partjes.
- Tijd om op te scheppen! Serveer elk bordje met een flinke lading verse peterselie en een partje citroen. En SMULLEN maar!